Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس/ بردسیر کرمان؛ «لاله‌زار» در شهرستان بردسیر استان کرمان با ارتفاع ۲۷۰۰ تا ۳۰۰۰ متر از سطح دریا، بلندترین و مرتفع‌ترین شهر ایران و یکی از مناطق خوش و آب و هوای استان کرمان است که با داشتن مناطق طبیعی بکر و مزرعه‌های زیبای گل محمدی و طبیعتی پوشیده از گیاهان دارویی، مکانی مفرح و زیبا برای گردشگری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منطقه به دلیل ارتفاع زیاد از سطح دریا، دارای با کیفیت‌ترین گلاب ایران بوده و دومین تولیدکننده گل محمدی از نظر سطح زیر کشت در کشور به شمار می‌رود اما بام ایران نیازمند توجه بیشتر مسئولان است.

 

بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی به شهرستان بردسیر با سطح ۳هزار و ۳۲۷ هکتار اختصاص دارد، چهاردهمین جشنواره گل محمدی بعد از دو سال تعطیلی به دلیل کرونا، امسال در لاله‌زار با فراز و نشیب‌ها و چالش‌هایی که به همراه داشت به خوبی پایان رسید، جشنواره‌ای که اولین دوره آن سال ۸۳ برگزار شد و هم‌اکنون بعد از چهاردهمین دوره و اتفاقات خوب و مثبتی که طی این مدت در منطقه رخ داده داد است، اما مردم منطقه با توجه به موقعیت و اهمیت منطقه از مسئولان انتظار دارند به مشکلات این منطقه ملی گردشگری بیش از گذشته توجه شود.

لاله‌زار به دلیل خوش و آب و هوایی هرساله میزبان مسافران زیادی از سراسر ایران است که به گفته یکی اعضای شورای شهر لاله‌زار در تعطیلات ۱۳ تا ۱۵خرداد ماه سال جاری حدود ۱۰ هزار خودرو وارد منطقه لاله‌زار شده شده است.

این اتفاقات مثبت و زیبا درحالی رقم می‌خورد که منطقه به شدت با بحران کم‌آبی مواجه شده است و حتی مسئولین کارخانه‌ها و کارگاه‌های گلاب‌گیری نیز به دلیل کم‌آبی توسعه کارخانه‌ها را متوقف کرده‌اند.

از کمبود کارگر در فصل برداشت گل تا دسترنجی که به موقع پرداخت نمی‌شود

برداشت گل محمدی در منطقه لاله‌زار از اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد، در این بازه زمانی هر مسافری که به این منطقه وارد می‌شود از عطر و بوی گل محمدی روح و جانش تازه می‌شود و مزرعه‌هایی که زیبایی گل‌های محمدی در کنار عطر و بوی دل‌انگیزش چشم‌ها را جلا می‌دهد.

در یکی از روزهای پرکار گل‌گاران در منطقه به سراغ تعدادی از کشاورزان رفتیم تا از سود و منفعت برداشت این گل‌های زیبا برایمان بگویند، اما گویا این زیبایی که در نگاه مسافران بسیار جلوه‌گر می‌شود برای صاحبان مزارع خیلی هم زیبا نیست از مشکلاتی که در زمان برداشت دارند می‌گویند، مشخص نبودن قیمت گل محمدی از چالش‌هایی است که برای کشاورزان مشکلاتی ایجاد می‌کند و در پی مشخص نبودن و دقیق نبودن قیمت برای به‌کارگیری کارگران دچار مشکل می‌شوند و کارگران از این کار سر باز می‌زنند.

مردم منطقه می‌گویند نه تنها قیمت مشخصی وجود ندارد بلکه پرداخت هزینه‌ها با فاصله زمانی زیاد و به صورت قسطی است که باتوجه به شرایط فعلی در پرداخت هزینه‌ها به کارگران به مشکل می‌خورند و با نداشتن نرخ مشخص در مدیریت هزینه‌ها هم دچار مشکل می‌شوند.

 

نبود ارائه آموزش‌های تخصصی کشاورزی در منطقه با توجه به اهمیت آن و توانمندی‌ها و ظرفیت‌هایی که دارد و همچنین عدم پرداخت به موقع خسارت‌های بیمه کشاورزی برای خسارت دیدگان با توجه به خسارت‌های سرمازدگی محصولات از دیگر مشکلات کشاورزان در منطقه است.

پاسخ استاندار کرمان به یک مطالبه: زیرساخت جاده‌ای در لاله‌زار باید تقویت شود

همچنین جاده دو راهی بافت - لاله‌زار به‌علت عرض کم هرساله شاهد حوادث ناگوار رانندگی است اما گویا مطالبات مردم و مسئولین محلی بعد از سال‌ها به نتیجه‌ای نرسیده است، یکی از مردم محلی می‌گوید، زمانی که یک ماشین سنگین در این جاده قرار می‌گیرد امکان عبور خودروهای سبک در کنار آن نیست و برای خودروهایی که از روبه‌رو می‌آیند بسیار خطرناک است.

استاندار کرمان در حاشیه حضور در جشنواره گل محمدی لاله‌زار در پاسخ به سوال خبرنگار فارس از مطالبه مردمی گفت: این جاده به صورت روستایی تعریف شده و با توجه به گردشگری بودن منطقه و حضور گردشگران پاسخگوی جمعیت نیست و باید به تعریض آن کمک شود، جشنواره باعث می‌شود زیرساخت‌ها انجام شود و امکانات هم به دنبال آن بیاید.

ارزآوری گل محمدی و صادرات به کشورهای اروپایی

محسن حیدرآبادی مدیر جهادکشاورزی بردسیر نیز متوسط عملکرد برداشت گل محمدی را برای مزارع ارگانیک 2 تن  و برای  مزارع غیر ارگانیک 4 تن اعلام و اظهار کرد: در سال جاری حدود ۵۰ درصد گل محمدی در اثر سرمای بهاره خشک شدند و  پیش‌بینی برداشت ۵ تا ۶ هزار تن گل در منطقه شده است.

وی با بیان اینکه فرآورده‌های گل محمدی شامل غنچه، گلاب و روغن است که به بازار عرضه می‌شود، بیان داشت: گل محمدی ارزآوری خوبی دارد و تولیدات آن به کشورهای اروپایی، حوزه خلیج فارس و کشورهای شرق آسیا صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی بردسیر تعداد واحدهای فرآوری گل را در این شهرستان شامل ۸۰ واحد سنتی و نیمه‌صنعتی و ۱۰ واحد صنعتی اعلام و عنوان کرد: در فصل جمعآوری گل در منطقه برای بیش از 6 هزار نفر اشتغال فصلی ایجاد می‌شود.

 

محمد خیراندیش رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان نیز درگفت‌وگو با خبرنگار فارس در بردسیر با بیان اینکه سطح زیر کشت گل محمدی در منطقه زیاد است و تعداد کارشناسان برای میزان دقیق خسارت‌ها محدود است، اظهار داشت: کارشناسان سعی خود را می‌کنند به درستی کارشناسی شود تا حقی از کشاورزان ضایع نشود.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه انتقال آب کشاورزی نیازمند کار کارشناسی هست و باید اعتباراتی برای این مسئله در نظر گرفته شود، افزود: بر اساس اعتباراتی که در آینده تعریف می‌شود جهاد کشاورزی در حد توان در این مسئله کمک خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در ارتباط با آبیاری تحت فشار کمک‌های بلا عوض و کمک‌های دولتی داریم که مشارکت مردم را نیاز دارد، تصریح کرد: کارشناسان کشاورزی هم باید بیش از گذشته در بین کشاورزان حضور داشته باشند.

پرداخت غرامت ممکن است انتظار بهره‌برداران را برآورده نکند/رسالت بیمه حمایتی است

احمد‌زاده معاون خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی استان کرمان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: ۳۸۵ هکتار از سطح زیرکشت گل محمدی تحت پوشش بیمه کشاورزی است که سال زراعی قبل تعداد ۳۴۳ بیمه نامه صادر شد.

وی با بیان اینکه پرداخت غرامت به بیمه شدگان به صورت نقدی و غیرنقدی صورت می‌گیرد، عنوان کرد: با توجه به دولتی بودن بیمه کشاورزی پرداخت غرامت به تامین اعتبارهای دولتی نیاز دارد و باتوجه به اینکه این تامین اعتبار به تاخیر افتاد.

 

احمدی ادامه داد: قبل از تامین اعتبارات لازم برای پرداخت غرامت برای اینکه بیمه‌گذاران از بیمه محصولات خود در سال زراعی جدید بهره‌مند شوند به صورت سیستمی با توافق کشاورز، حق بیمه سال زراعی جدید از محل غرامت سال گذشته برداشت می‌شود و بقیه غرامت به صورت نقدی پس از تامین اعتبار به کشاورز پرداخت می‌شود.

معاون خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی استان کرمان اظهار کرد: حوادثی شامل پرداخت غرامت می‌شود که عوامل خطر طبیعی باشد و خارج از توان بشر باشد که تگرگ، خشکسالی،زلزله، سرما و یخبندان، سیل، صاعقه و طوفان شامل آن می‌شود و در گل محمدی بیشترین خسارات مربوط به نواسانات دمایی و سرمازدگی است.

احمدزاده بیان داشت: تعیین خسارات بر اساس بازدیدهای میدانی کارشناسان بیمه و مستندات هواشناسی و جهاد کشاورزی انجام و بر اساس حداکثر تعهد، غرامت‌ها مشخص و کسر فرانشیز ۱۰ درصد پرداخت می‌شود.

وی در رابطه با دلیل دیر هنگام بررسی شدن محصولات و به موقع نبودن کارشناسی‌ها گفت: کارشناسی‌ها به دو صورت انجام می‌شود که در مرحله اول اکیپ خسارت شامل کارشناسان بیمه،  کارشناسان بانک، کارشناسان جهاد بازدید اولیه صورت می‌گیرد و به صورت کلی پیش‌بینی خسارت می‌شود و بعد از آن کارشناسان بیمه از مزارع بازدید می‌کنند و با توجه به متنوع بودن محصولات بیمه‌ای و برآورد پتانسیل تولید، انجام بازدیدها زمان‌بر است.

احمدزاده خاطرنشان کرد: از بهره‌برداران و متولیان انتظار می‌رود از این فرصت استفاده کنند با اینکه پرداخت غرامت در مقایسه با درآمد ممکن است انتظار بهره‌برداران را برآورده نکند اما رسالت بیمه حمایتی است و پوشش آن با توجه تامین اعتبارات است و با غرامت بیمه می‌توانند ادامه و تثبیت تولید را داشته باشند.

انتهای پیام/3388/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: لاله زار کرمان پرداخت غرامت جهاد کشاورزی استان کرمان لاله زار گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۰۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !

به گزارش همشهری آنلاین، مسعود اسدی اظهار کرد: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

کد خبر 849119 منبع: تسنیم برچسب‌ها گندم خبر مهم طوفان کشاورزی استان خوزستان

دیگر خبرها

  • پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • برخورداری ۶۲۵ زوج نابارور استان مرکزی از خدمات بیمه سلامت
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • پایتخت مقاومت اسلامی معطر به عطر شهدای گمنام شد
  • نحوه پرداخت حق بیمه خودروها تغییر پیدا می‌کند