Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز آمار مبتلایان با «تب‌کریمه‌کنگو» در کشور با 18تن رسید و در کمال تاسف یک هموطن مبتلا به این بیماری جان باخت درحالی که بیش از یک دهه گذشته آمار مبتلایان به تب کریمه از 13 تن تجاوز نکرد؛ حال با توجه به اعزان زائران حج ابراهیمی، در پیش داشتن عیدقربان و راهپیمایی اربعین ضرورت پایش دقیق مرزها و مسافران خارجی بیش از پیش احساس می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پیش از ظهر امروز وزارت بهداشت از ابتلای قطعی 18 نفر به «تب‌کریمه‌کنگو» و مرگ دو هموطن در اثر ابتلا به این بیماری خبر داد. اتفاقی که کمی اعجاب انگیز بود؛ چرا که در چند سال گذشته سابقه ای از افزایش مبتلایان به این بیماری با این شدت و حدت نبود.

دکتر بهزاد امیری رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در رابطه با آخرین وضعیت بیماری تب کریمه گفت: بر اساس آخرین آمار در سال جاری ۱۸ مورد ابتلا به این بیماری و یک مرگ ناشی از آن داشته‌ایم.

این درحالیست که قبل از انتشار این گزارش مرگ دومین هموطن در قشم روی خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت که این روند نگرانی ‌ها در مورد تسریع سرایت این بیماری را شدت می بخشد.

 

 

همانگونه که اشاره شد در سالهای گذشته صرفا توصیه هایی از سوی متولیان بهداشت و تغذیه مانند وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی کشور به مردم رسانه ای میشد؛ اما به نظر می رسد که نه تنها متولیان بهداشت و درمان جامعه بلکه مردم هم با رعایت حداکثری نکات بهداشتی موجبات مهار این بیماری و جلوگیری از انتشار آن را فراهم کنند.

یکی دیگر از نکاتی که به شدت این نگرانی ها دامن می زند، زمان شیوع تب کنگو در کشور و مناسبت هایی است که مردم ما در پیش دارند که اگر به هر نحوی از انحاء نسبت به تب کریمه کنگو ساده انگاری و یا خدای ناکرده اهمال ورزی صورت بگیرد؛ بعید نیست که نه تنها شمار مبتلایان بلکه آمار فوتی های ناشی از این بیماری بار دیگر موجب تالم و رنجش مردم و افزایش حجم کاری متولیان بهداشت و درمان کشور شود؛ با این وجود در ادامه به اهم این نکات اشاره خواهد شد؛

 

 

یکم: همانطور که همه مردم بیش و کم در مورد این بیماری اطلاعاتی حاصل کرده ایم علت ابتلای انسان به تب کریمه کنگو از طریق ویروسی است که از حشره ای از سخت تنان از خانواده کنه به گوشت قرمز منتقل می شود. بر اساس دستور العملی که متولیان بهداشتی برای مقابله با این بیماری منتشر کرده اند «گوشت دام ذبح شده، قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال قرار داده شود تا چنانچه ویروسی در گوشت وجود داشته باشد، از بین برود.» این دستورالعمل می افزاید: «جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌گراد، مصرف شوند.»

بنابراین مردم در صورت استفاده از گوشت قرمز حتما باید به دستورالعمل های متولیان بهداشتی عمل کنند تا از امکان ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در امان بمانند.

 

 

دوم: روز گذشته نخستین کاروان‌های حجاج ایرانی بیت الله الحرام بعد از دوسال عالمگیری کرونا و مهار حداکثری آن در غالب کشورها عازم سرزمین وحی شدند. ناگفته پیداست که چند صباح دیگر حجاج عزیز به یاری خداوند به کشور بازخواهند گشت و برخی از این عزیزان بر اساس رسم معمول و متعارف اقدام به ذبح قربانی در روز عید قربان خواهند کرد و یا خانواده ها برای مراسم استقبال از عزیران خود اقدام به قربانی مقابل قدوم حجاج می کنند. لذا در این روزها بسیاری از فعالان حوزه دام اقدام به تبلیغات جهت فروش دام می کنند که در این رقابت برد با افرادی است که کمترین قیمت را برای مطاع خود در نظر بگیرند. حال با توجه به افزایش چشمگیر قیمت گوشت و دام در کشور بسیاری از خانواده های ممکن است بدون در نظر گرفتن مصالح بهداشتی از منابعی دام مورد نیاز خود را خریداری کنند که متولیان بهداشتی به ویژه سازمان دامپزشکی خرید از این منابع را قدغن کرده است؛ بنابراین چنین اقدامی احتمال بیماری زایی را تشدید می کند. حال با توجه با آنچه گفته شد به خانواده ها و حجاج گرامی توصیه می شود نهایت دقت را در خرید دام به عمل آورند و از مراکز مجازی که یحتمل در روزهای آینده شهرداری های شهرهای کشور معرفی خواهند کرد، اقدام به خرید دام کنند؛ چرا که تمام دام های موجود در مراکز مجاز فروش دام مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور هستند.

 

سوم: سازمان بهداشت جهانی در گزارش خود حول شیوع تب کریمه درکشورهای مختلف جهان اعلام کرد که در کشور عراق ۲۱۲ مورد مبتلا شناسایی شده است. این خبر از این جهت می تواند منشاء نگرانی باشد که فراگیر شدن این بیماری در کشورهای همسایه به ویژه کشور عراق می تواند خطراتی را در آینده برای کشور ما در پی داشته باشد. مشکلاتی که در تردد افراد در مرزهای غربی ما با کشور عراق وجود دارد در صورت کنترل و قرنطینه این مرزها می تواند مشکل ساز شود. به ویژه اینکه در دوره کرونا کشورمان از ناحیه مرزهای این کشور درگیر کرونای انگلیسی شد و علت فروش تست های تقلبی پی سی آر بود که برای ورود عراقی ها به کشورمان به آنها فروخته می شد و همین امر موجب ابتلای برخی از شهرهای غربی و جنوبی کشور به این سویه کرونا شد که با اقدام تحسین برانگیز «تیم واکنش سریع کرونا» این سویه کووید19 امکان سرایت به شهرهای دیگر را نیافت.

 

 

حال اگر این نکته را اضافه کنیم که با آغاز ماه محرم و تشرف زائران به عراق برای زیارت و حضور در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی این تهدید بیش از پیش احساس می شود که اگر چنانچه اقداماتی جدی در راستای مهار یا کنترل تب کریمه صورت نگیرد؛ ممکن است خدای ناکرده عواقب جبران ناپذیری برای زائران شریف حضرت سیدالشهداء رقم بخورد.

حال با توجه به آنچه گفته شد، نباید شیوع بیماری تب کریمه کنگو امسال را مانند سال گذشته ارزیابی کرد. برعکس باید در این صورت نهایت ریزبینی اعمال شود؛ به ویژه آنکه این بیماری در سال جاری و در همین ابتدا منجر به مرگ یک هموطن شده است و در صورت ساده انگاری بعید نیست حوادث متاثر کننده ای صورت بگیرد.

 

 

با این وجود مهار این بیماری به شق القمر نیاز ندارد؛ همینکه مردم حتی در صورت خرید گوشت و دام آلوده به ویروس تب کریمه کنگو دستور العمل های بهداشتی را برای مدتی رعایت کنند و مسئولان و متولیان کشور نیز که در حوزه بهداشت و درمان و امنیت مرزها و ... شرح وظیفه دارند به وظایف خود عمل کنند و نهادهای نظارتی شهرهای هم از فروش غیرمجاز دام جلوگیری کنند، می شود اطمینان حاصل کرد که حدود و ثغور این بیماری بیش از این فرا نخواهد رفت.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: متولیان بهداشت تب کریمه کنگو حال با توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۳۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب

آفتاب‌‌نیوز :

از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بهزاد حاتمی افزود: کبد چرب الکلی در پی مصرف طولانی الکل ایجاد می‌شود و کبد چرب غیرالکلی عمدتا در زمینه سندرم متابولیک مثل چاقی، دیابت و چربی خون بالا فرد را مبتلا می‌کند.

وی با اشاره به این که کبد چرب یعنی رسوب چربی در کبد به میزانی که بیش از پنج تا ۱۰ درصد وزن کل آن را تشکیل می‌دهد، اظهارداشت: پیشرفت رسوب چربی در کبد ممکن است باعث ایجاد التهاب در سلول‌های کبدی و به دنبال آن به مرور باعث ایجاد فیبروز پیشرفته کبدی و سیروز شود.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش، ادامه داد: کبد چرب در اکثر موارد علامتی ندارد و بیمارانی که غالبا به طور اتفاقی سونوگرافی شکم به دلایل دیگر انجام می‌دهند متوجه چرب بودن کبد خود می‌شوند و یا در طی بررسی علت افزایش آنزیم‌های کبدی، کبد چرب تشخیص داده می‌شود.

وی با بیان این که کبد چرب در صورتی که علامت‌دار شود با نشانه‌هایی، چون احساس کسالت و خستگی، تهوع و درد یا ناراحتی مبهم در سمت راست بالای شکم خود را نشان می‌دهد، تاکید کرد: در صورتی که کبد چرب باعث التهاب و آسیب پیشرونده کبد شود می‌تواند منجر به بیماری پیشرفته کبدی یا سیروز شود.

وی ادامه داد: کبد چرب شایع‌ترین علت بیماری مزمن کبدی در کشور‌های غربی به حساب می‌آید و شیوع آن بین ۱۰ تا بیش از ۴۰ درصد (بطور متوسط ۲۵ درصد) است.

حاتمی در ادامه به شیوع بالای کبد چرب در ایران اشاره کرد و توضیح داد: این بیماری در کشور حتی از متوسط جهانی بالاتر است، طبق برخی آمار موجود شیوع کبد چرب در ایران حدود ۴۰-۳۰ درصد در جمعیت بالای ۱۸ سال است.

وی شایع‌ترین سن بروز کبد چرب را دهه چهارم و پنجم زندگی عنوان کرد و گفت: بیماری کبد چرب در مردان شایع‌تر است، ولی در عین حال برخی مطالعات نیز شیوع بالاتر کبد چرب در زنان را گزارش کرده‌اند.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش بالغین، ادامه داد: با توجه به سیر روزافزون شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان، به نظر می‌رسد که سن شیوع کبد چرب پایین‌تر شده است و افزایش شیوع کبد چرب در کودکان زنگ خطری است که باید توجه جدی به آن معطوف داشت.

وی افزود: پیروی از سبک غلط زندگی، کم تحرکی و استفاده روزافزون از تنقلات و غذا‌های آماده پر کالری (فست فود) از عوامل مهم افزایش شیوع کبد چرب در کودکان و بزرگسالان است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که اضافه وزن و چاقی، دیابت، چربی خون بالا و سندرم متابولیک از عوامل خطر عمده ابتلا به کبد چرب هستند، توضیح داد: برخی بیماری‌ها نیز از جمله کم کاری تیروئید، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، آپنه انسدادی در موقع خواب ممکن است با کبد چرب همراه باشند. همچنین برخی دارو‌ها نیز ممکن است باعث ایجاد کبد چرب شوند. عوامل ژنتیکی و تفاوت‌های قومی نژادی نیز در ایجاد کبد چرب نقش دارند.

وی همچنین درباره ضرورت درمان بیماری کبد چرب گفت: کبد چرب در صورت عدم درمان علاوه بر این که ممکن است باعث آسیب پیشرونده کبدی، سیروز کبدی، نارسایی کبدی و بالاخره سرطان کبد شود، به عنوان عامل خطر عمده برای بیماری‌های قلبی عروقی نیز به شمار می‌رود. نخستین و اساسی‌ترین اقدام درمانی برای کبد چرب، ورزش و کاهش وزن است.

حاتمی با اشاره به این که بیمارانی که اضافه وزن یا چاقی دارند باید با اصلاح شیوه زندگی خود، ورزش و رژیم غذایی به کاهش وزن مبادرت کنند، اضافه کرد: در این افراد کاهش وزن سریع به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ به طوری که حتی ممکن است باعث تشدید آسیب کبدی نیز شود.

وی ادامه داد: میزان توصیه شده مجاز برای کاهش وزن ۰.۵ تا یک کلیوگرم در هفته است و در عین حال بهتر است این افراد روزانه حداقل ۴۵-۳۰ دقیقه ورزش متوسط (حداقل پنج روز در هفته) داشته باشند.

به گفته وی، در درصدی از افراد که اضافه وزن و چاقی نیز دارند (حدود ۲۰-۱۰ درصد) ممکن است کبد چرب ایجاد شود که در این گروه نیز ورزش منظم به بهبود کبد چرب کمک می‌کند.

حاتمی با تاکید بر کنترل مناسب قند خون در بیماران دیابتی و کنترل فشار خون و چربی خون به مبتلایان کبد چرب توصیه کرد: در برخی موارد نیز با تجویز پزشک استفاده از درمان دارویی ضرورت دارد.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود افراد مبتلا به کبد چرب از مصرف غذا‌های پرکالری و پرچرب و به ویژه پرکربوهیدرات مانند فست فود، شیرینی جات و نوشابه‌های گازدار و خصوصا الکل اجتناب کنند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه در این بیماران توصیه می‌شود، البته باید توجه داشته باشند مصرف بیش از حد میوه‌هایی که محتوای فروکتوز بالایی دارند نیز باید خودداری کنند.

حاتمی با بیان این که مصرف قهوه نیز در بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است، گفت: البته مصرف بیش از حد قهوه به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • اعلام جزئیات ساخت دیوار ۴ متری در مرزهای شرقی کشور
  • جزئیات انسداد مرزهای شرقی توسط فراجا؛ ساخت دیوار ۴ متری
  • جزئیات انسداد مرزهای شرقی توسط فراجا ؛ ساخت دیوار ۴ متری
  • جزئیات طرح جدید برای انسداد مرزهای شرقی
  • جزئیات طرح انسداد مرزهای شرقی/ تمام منطقه دیوارکشی می شود؟
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند